Меню
  1. Начало
  2. Препоръки

Препоръки

"С фирма Универсал работим от преди 2000 –та година- от 90-та година. Вече над 15 години ни свързва една дружба и приятелство. 1999 -2000 г. започнахме да се занимаваме със земеделие и започнахме да купуваме техника от тях. Основните ни машини закупуваме от тях, защото като представители на фирма Claas, която е изявена фирма в Европа, предлагат много качествена техника и съответно предлагат качествени машини. Основната причина да работим с тях е добрият сервиз и професионалните екипи, с които разполагат. В тяхно лице ние намираме много бързо отреагиране на проблеми, когато имаме с техниката и това допринася за нашите добри отношения и за нашата своевременно свършена работа с техните машини"

Тодор Христов - Агротим ООД, Горна Оряховица

"Съвместната ни работа с Универсал НВГ гр. Долна Оряховица датира от 20 години. Когато сформирахме кооперацията, Универсал ни помагаха с техните машини, за да си обработваме площите, които бяха внесени в кооперацията, за което сме им много благодарни. В съвместната ни работа има доверие и разбирателство, но ние сме много доволни, защото имат много добро сервизно обслужване. При първа необходимост много бързо се отзовават и отстраняват повредите и ние продължаваме да работим. Затова и занапред ще продължим да работим с Универсал."

Георгина Недева, председател КПК Доверие, село Козаревец

"С фирма Универсал се познаваме от далечната 2002 г. при една случка – имах един стар комбайн Claas Dominator 105 и ми трябваше една хидравлична помпа за самия комбайн. Намерих тяхна обява, техен телефон и се свързах с тях. Обясниха ми, че имат такава помпа и мога да отида да си я взема.  И от тогава вече 13 години работим заедно. След това закупих от тях един комбайн Claas Mega 360 – 2008 г.  и до ден днешен малко по малко закупих три комбайни, четири трактора, един Claas Scorpion, както много, много инвентар като плугове, брани, катроси и общо взето 90 % от техниката ми е закупена е от тях. Доволен съм от тях, те са едни отлични професионалисти в работата. Винаги може да се разчита на тях, на сервиза, на резервни части, ако трябват. Каквото и да е, те всичко могат да доставят и никога няма никакъв проблем с тях"

Георги Богнанов - Инна Агро 2006 ЕОО Д ,село Лиляче, общ Враца

" Доста отдавна работя с фирма Универсал, от далечната 2004 се познаваме със собствениците на фирмата при покупката на първият ни трактор Claas Atles. Те също имаха такъв трактор и тогава се запознахме.

През всички тези години, фирма Универсал е фирма, която при обаждане веднага се отзовава на проблемите, които възникват в нашето стопанство. Винаги са били точни с доставката на резервни части, със сервизно обслужване, с диагностика. По-късно, към 2010 година от тях закупихме зърнокомбайн Claas Lexion 600 – нов, а година по-късно още един такъв комбайн.

Много е полезно това, че фирма Универсал е и от двете страни на барикадата и търговец на машини и производител на селскостопанска продукция както нас. Доста полезно е в едно стопанство да се коментират нещата, срокове на сеитба, развитие, нови технологии.

Пожелавам на фирма Универсал да са все така отзивчиви към своите клиенти, добросъвестни, да изпълняват своите задължения съвестно и преди всичко да са живи и здрави и бъдещи успехи в техния бизнес."

Пламен Виялишки - ЕТ Виялишки, гр. Бяла Слатина

"С фирма Универсал работя от 2002 г. За първи път видях тяхната обява за продажба на машини втора употреба и това беше първият ни контакт с тях и първата сериозна покупка на комбайн за нашата фирма. 

За нас фирма Универсал означава Данка и Николай, по късно съответно вече се включиха техните деца и нашите деца и вече напоследък говорим за екипа на фирма Универсал и екипа на нашата фирма. Взаимоотношенията ни се развиха много добре. Беше удоволствие и все още е удоволствие да се работи с тази фирма и с техния екип. Те за нас са не само търговци и фирма, която продава някаква техника, те за нас са много добри консултанти, на практика как се използва тази техника, какви резултати можем да получим, как можем да подобрим ефективността на производството и са много добри партньори. На практика при тях всичко е изпробвано, проучено и от тях можем да получим консултация как би работила най-добре техниката и не само по отношение на техниката, а от тях можем да получим и консултации във връзка със самото производство на земеделските култури. Освен добри партньори ние станахме и добри приятели и това още по добре се отрази на работата и развитието и на едната и на другата фирма."

Светла Стоянова - ЕТ Хелга – Светла Стоянова, с. Горна Митрополия