Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Машини за животновъдство Suire

Машини за животновъдство Suire

                Универсал НВГ могат да бъдат полезни на ферми от различните животновъдни сектори – говедовъдство, овцевъдство, птици и др. По отношение на оборудването, свързано с процесите на хранене на животните, фирмата може да предложи решения, подходящи както за оборно, така и пасищно отглеждане.

                Технологичните решения и новости, които фирмата вече представи на българския пазар, се открояват с много функционалност и възможност за комбиниране на няколко технологични дейности в една машина. С внедряването на подобен тип мултифункционална техника във фермите се уплътнява работния процес, намаляват се производственните разходи и се повишава рентабилността на производството.

                Иновативните машини са от решаващо значение за модернизиране на сектора и улесняват труда на служителите във фермите.

                Развитието и внедряването на нови технологии е символ на прогрес във всяка една област. В сферата на животновъдството това е от особено голямо значение, поради често непривлекателните и физически трудните за изпълнение от човека работни дейности. Преди всичко обаче новите технологии трябва да водят до оптимизация на работните процеси и висока рентабилност на производството.

                Френската компания EUROTECHNICS Agri, търговския партньор на „УНИВЕРСАЛ-НВГ“, проектира, разработва и произвежда, в помощ на животновъдния сектор,  техники  за хранене и отглеждане на преживни животни в серията SUIRЕ. Това са раздробители на бали, машини за разхвърляне на слама и раздаване на фураж, проектирани както за телескопични товарачи, така и за  трактори, с възможност за избор между навесен и прикачен вариант.

                Разнообразието от модели и функции поставят машините на една от челните позиции в европейския пазар.  Възможностите за избор между различните варианти, зависят от броя функции, които може да извършва машината.

  

Машините за развиване на бали и хранене, без нарязване на сеното са представени във фиксиран вариант - модел DF с товарещо рамо  и модел DM –с механично или хидравлично странично изместване до 60 см, за директно развиване на сеното в хранилките.   

                 

Машини за развиване на балите и разхвърляне на слама за постеля на животните са с 2 вентилаторни диска и до 7-9 м дълбочина на изхвърляне. Моделите DM-P и DM-PA от тази серия дават възможност за хранене на животните както от лявата, така и от дясната страна на машината. Оборудвани са с товарещо рамо, възможност за завъртане на 180 градуса  и електрохидравлично дистанционно регулиране скоростта на развиване на балата.  Уникалната патентована технология за автоматична настройка и контрол на изхвърляния обем слама, се грижи за равномерно разпределение на постелята в оборите.  Диаметъра на вентилаторните дискове е 960 мм, а специалната технология за рязане на сеното гарантира минимално запрашаване по време на сламопреработката.

               

                 Комбинираните машини модел Starflow изпълняват три различни технологични функции: развиване и нарязване на балираната или насипна слама, разхвърляне на постеля  и хранене на животните с фураж, чрез шнек .

                Основните предимства на модела са: широк обхват на изхвърляната слама до 16 м, което улеснява разпространението в труднодостъпни помещения или ъгли; оптималната видимост към изхвърляното сено; завъртане на разхвърлящия шнек до 270 градуса и лесно разпределение на фуража през шнека в хранилките близо до машината; роторна система с голям диаметър на ротора и 8 подсилени ножчета на турбината; лесно зареждане на балите, благодарение на удължения вход за товарене.

                Всички тези предимства гарантират на животновъдите ефективно и рентабилно производство. Моделите от тази серия се предлагат в навесен и прикачен вариант, с механично или хидравлично задвижване на ротора.

                Търговските специалисти на фирма „Универсал-НВГ“ООД – гр. Долна Оряховица са готови да консултират професионално всеки фермер, да намерят индивидуално решение за неговата ферма, за да се доближат максимално до нуждите му.

                За повече информация може  да изпратите запитване на e-mail: office@universal-nvg.bg или да се свържете с търговския отдел на тел. 0885 33 13 55.