Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. БАТА АГРО 2019 - Високоефективна земеделска техника и революционни решения в областта на прецизното земеделие

БАТА АГРО 2019 - Високоефективна земеделска техника и революционни решения в областта на прецизното земеделие

  

От 14-ти до 17-ти май за дванадесети път  се проведе  най-голямото изложение за земеделска техника у нас БАТА АГРО. Тази година организаторите  решиха да внесат някои промени относно цялостната концепция и организация на изложението, като тяхна основна цел беше то да бъде по-полезно и ефективно както за посетителите, така и за изложителите.

За поредна година нашият екип беше сред участниците  в изложението. На щанда ни посетителите  имаха възможност да разгледат част от портфолиото на фирмата. Тази година акцент поставихме на Специализираната техника за растителна защита и иновативните прецизни технологии, които автоматизират работния процес, намаляват разходите и увеличават ефективността от работата на пръскачките.

    

В интерес на малките и средни стопанства показахме  прикачна пръскачка на чешкият производител АGRIO модел ALKA, с резервоар 2500 литра  и 21 метра работен захват на щангите. Това е пръскачка на изключително достъпна за българския пазар цена и е отличен избор за фермери, които до момента работят  с навесни пръскачки с по-малък резервоар. Качеството на изработка е високо, което гарантира един много дълъг срок на експлоатация на самата машина. Материалите , използвани за изработването на основния резервоар са полиетилен и фибростъкло,  а всички функции на пръскачката се управляват хидравлично от кабината на трактора. Към модела се предлага и компютър за поддържане на зададената норма на пръскане, независимо от промяната в скоростта на движение и дооборудване с автоматично изключване на секциите при препокриване или при маневра в края на полето.

  

 Изложена беше и навесната щангова пръскачка на италианския производител I.M.M. di MOCCIA  модел GK с вместимост на резервоара 1000 литра и работен захват на щангите 18 метра. Производителят  от години е наложен на европейският пазар и добре познат у нас със здравината и стабилността на щангите си.

За лозарите и овощарите показахме  специализираната овощарска пръскачка на испанския производител TEYME. Те се характеризират с изключителна здравина и надеждност, с ефективен контрол и намаляване на отклонението на препаратите, с по-голяма производителност на декар площ и много други. Оборудвани са с италиански помпи Comet, разпределителните системи са едностепенни и двустепени, с неутрална позиция. Дюзите на пръскачките са двойни с противокапков клапан, регулируеми и с керамични дюзи.

  

В списъка на изложените технологии  включихме пълна гама продукти на водещия световен производител в областта на прецизното земеделие RAVEN.  Специализирана в технологиите за точно приложение на препаратите, компанията разработва и предлага най-ефективните решения, предназначени да опростят агротехническите операции и да помогнат на фермерите да увеличат рентабилността на производството си.

Посетителите на щанда имаха  възможност да се запознаят с най-новото революционното решение в областта на точното земеделие – КОМБИНИРАНАТА СИСТЕМА ЗА АВТОМАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ RS1.  Тя включва модул за автоматично управление, GPS приемник, 3D жироскоп и Slingshot ® модул за отдалечена поддръжка в един интуитивен, лесен за използване продукт. Това гарантира невероятна точност на устройството, както при високи, така и при ниски скорости. Най-добрата система за диагностика в своя клас, която събира и изпраща данни от полето по време на работния процес. Настройването на RS1 за работа и използване е изключително просто, с интуитивен интерфейс и използване на интегрирани директории. Slingshot модема е с възможност за работа с две SIM карти на различни мобилни оператори, гаранция за стабилност на корекционния сигнал дори и при работа в неравни полета. Интерес предизвика и усъвършенстваната система за управление и контрол на разпръскващите дюзи HawKeye, която позволява не само да се намалят разходите от препарати за растителна защита, но и да се повиши качеството на пръскане. Системата контролира индивидуално всяка дюза с бърз пулсиращ клапан, позволява автоматично компенсиране на  разликите в налягането на пръскането при завои  и гарантира равномерно приложение на продуктите с един размер на капката при работа с широк диапазона от работни скорости.

  

Наред с новите продукти нашите клиенти имаха възможност да се запознаят и с новите функциите на различните приложенията за RAVEN навигационни системи CR7 и CR12 и Системи за автоматично управление.  Интересен за фермерите бе и модула за контрол  на прилаганите продукти RCM. Той позволява да контрол на 5 продукта едновременно и може да бъде свързан към всеки ISOBUS терминал.

Традиционно на шанда ни бяхме изложили и богато разнообразие от инвентар, част от портфолиото на компанията. Ще бъдат изложени още: навесен обръщателен плуг GOIZIN, предсеитбен култиватор POTILA, трактор Lindner от серията GEOTRAC, четка за почистване на плацове и складови помещения SAPHIR, шредери Tierre и машини за зелена линия на италианския производител ЕNOROSSI

   

По време на изложението присъстваха официални чуждестранни представители на компаниите-производителки, които консултираха всеки, който се интересува от изложените машини, ще обсъдиха заедно новостите в сектора и предстоящата  кампания..