Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Италианските шредери TIERRE с технология за приспособяване към различен тип работна среда

Италианските шредери TIERRE с технология за приспособяване към различен тип работна среда

 Патентовани чукове с двойно нарязване повишават ефективността и  бързината в надробяването  на растителните остатъци

        

         Растителните остатъци подобряват качеството на почвата само в случай, че са надробени качествено. Всеки шредер е необходимо да  извършва фино надробяване и добро разпределение на растителни остатъци, като същевременно да бъде устойчив на интензивна работа.

 

         Италианския производител Tierre предлага мулчери и шредери за различни селскостопански цели – за почистване на лозя, овощни градини, за стърнищни полета след жътва, за крайпътни банкети, поддръжка на зелени площи и др. Изискванията за всеки тип шредер са различни, за това и компанията предлага различни опции към всеки от моделите. Работните ширини в продуктовата гама на компанията са в диапазон – от 1.00 м. до 11 м. Tierre е специализиран производител на мулчираща техника повече от 50 години, а технологичните патентовани решения, които внедрява в продуктите си, отреждат на производителя едно от водещите места в сферата.

   

         Чуковете на всички модели мулчери и шредери работят с пантентована система за двойно нарязване – хоризонтално и вертикално. По този начин машината работи качествено на по-висока работна скорост, по-ефективна е и увеличава възможностите си с до 50%.  Специалния обтекаем дизайн на чуковете спомага за намаляване на силовото съпротивление и увеличава производителността на машината с до 15%. Патентованите чукове са по-дълги и с по-малък диаметър от стандартните модели, но са със същото тегло. Диаметъра на ротора, дължината на чуковете и разположението им върху ротора формират широка зона за лесно изхвърляне на остатъците, което от своя страна намалява натоварването на трактора и разхода на гориво. Внедрената „Антишок“ защита при удар, гарантира безпроблемна работа и дълъг срок на експлоатация на машината. Италианската компания предлага  вариант с мултиагресивен ротор с двойно повече чукове за по-финно надробяване на остатъците.

  

         Друга основна характеристика на шредерите е новата иновативна технология „Адаптивна геометрия“, която вече успешно се внедрява в повече модели, изработени от производителя. Тази технология позволява шредера да промени формата си до 12 различни начина. Всяка функция на рязане отговаря на различен тип работа, в зависимост от предназначението и. Следователно една и съща машина може да се използва в напълно различни работни среди. От косене на трева, през надробяване на клони при резитба до стърнищни обработки в полета след жътва. Това става, че регулиране височината на задния капак и промяна в позиционирането на валяка, внедряването на допълнителни контра ножове, реверса на ротора и други. Корпуса на машините е двоен, като всяка стена е с дебелина на профила 8 мм, изработена от висококачествена HARDOX стомана. Страничните панели са с 1/3 по-усилени от останалите модели на пазара, което гарантира устойчивост при работа в трудни условия.

  
 

         Компанията има изключително широко портфолио от машини в зависимост от вида на почистване: тревни площи, лозови и овощни насаждения, стърнища, остатъци от слънчоглед, картофи, тютюн, памук, храсти и клони с диаметър до 12 см. Моделите се предлагат във варианти с механично или хидравлично изместване от 50 см до 300 см., което позволява на тракторите да се движат в почистените площи, а да се работи странично до тях.

     

         За повече информация, относно предлаганите продукти на компанията,  може да свържете са търговския отдел  на тел. 0885 331355 или да посетите търговска ни база в град Долна Оряховица.