Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Успешно представяне и нови иновативни технологии от „УНИВЕРСАЛ-НВГ“ на изложението БАТА АГРО Пролет 2016 г.

Успешно представяне и нови иновативни технологии от „УНИВЕРСАЛ-НВГ“ на изложението БАТА АГРО Пролет 2016 г.

Отлично представяне и тази година имаше за фирма „Универсал-НВГ“ – гр. Долна Оряховица на изложението БАТА АГРО, Пролет – гр. Стара Загора.

Акцент в изложението беше поставен на шредерите и мулчерите TIERRE, почвообработващата техника BRIX и култиватори POTILA , Навигационните системи и Системите за автоматично управление на MULLER ELEKTRONIK и два нови за българския пазар селскостопански софтуерни продукта.

  

Италианските шредери Tierre, изненадаха посетителите с широката гама от възможности за приложение в стърнища, пасища, ливади, овощни градини и лозови масиви.

Голям интерес във фермерите предизвика модела TCL - шредер с изнасящо рамо, който успешно  се използва при почистване на обрастващи краища на терена и позволява максималното усвояване на площа на полета. С големия ъгъл на работа на шредера от минус 65 до 90 градуса и работата с дървесина до 10 см, този модел щредер е подходящ за разширяване на пътищата към полетата и за почистване на крайпътни банкети.

Друг интересен модел за фермерите е модела TRL, който служи за  наситняване на растителната маса  в стърнища от слънчоглед, царевица, соя, картофи, тютюн и други., като значително улеснява последващите почвообработки. Предлага се в работни ширини от 1.60 до 6.40 м. А благодарение на високата си рама, модела TRL позволява работа при скорост до 10-12 км/ч. 

  

Силно впечатление направиха немските почвообработващи машини BRIX, които са характерни с безупречно си представяне дори и в тежки почвени условия, благодарение на здравите си работни органи.

За успеха на „Универсал-НВГ“ в изложението помогнаха плуговете BRIX Meteor LV с характерните си усилени греда, стълбици и главина, предаващи  изключителна здравина на инвентара. Mогат да се поръчат във варианти  от 3 до 6 корпуса, с цели отметателни дъски или тела с пера, с височина на гредата е 78 см и разстояние между телата 95 сантиметра. Работния захват на телата може да се регулира от 35 до  50 см, а  за маневриране в края на полето плуговете са оборудвани с  хидравличен реверсивен цилиндър.

Както винаги адмирации получи и иновативната патентованата технология на дисковата брана за предна навесна система Brix Twinn, с вълнообразна форма на дисковете, разположени близо един до друг, с цел натрoшаване на буците след оран и отличното нарязване на всякакви видове растителни остатъци.

Заслужено внимание получи и финландския култиватор Potila, който единствен на пазара може да предложи разположение на вибриращите S-образни работни органи в 8 реда.

  

С представянето на продуктите на немската компания Muller Elekotrnik, фирма Универсал-НВГ  за пореден път доказа лидерството си в прецизното земеделие, като предложи на посетителите възможността както да се запознаят с функциите на  Навигационните системи и Системите за автоматично управление, така и да се възползват от промоционалните им активности. ISOBUS терминалите Track Guide и Системите за автоматично управление Track Leader Аuto са многофунционални, създават конфорт във водача на машината, увеличават ефективността от работата, намаляват значително разходите за тор и препарати и са на изключително достъпни за българските фермери цени.

Всички, които проявяват интерес към Системите за автоматично управление могат да се възползват от промоционално ниската цена на Модел Esteer, с фрикционен мотор  монтиращ се на волана на всички машини, независимо от марката и годината на производство. Само сега Универсал-НВГ предоставя напълно безплатен RTK сигнал за 12 месеца, с изключително прецизна точност на работа до 2 см.

За първи път в България, на изложението БАТА АГРО фирмата показа и предизвика голям интерес с два нови, изключително важни за фермерите, софтуерни продукта.

   

Немския софтуер 365FarmNet представлява уеб-базиран модул за организация и управление на всички работни процеси в агробизнеса. Интересното при него, че регистрацията на WWW.365FARMNET.COM и използването на базовото приложение са напълно БЕЗПЛАТНИ, и дават възможност на фермерите да създадат карта на полетата си, да въвеждат и анализират данните от извършените обработки, както и да получават професионални консултации при възникнали проблеми.

Втория софтуерен продукт GEOSYS, предложи на фермерите възможност за проследяване развитието на техните посеви по време на вегетация. Чрез сателитено сканиране на посевите, софтуера изчислява вегетационния им индекс и предоставя карта, в която нагледно е изобразено кои части от дадено поле се развиват добре и кои части изостават в развитието си. Така земеделците могат да посетят проблемните зони, да открият проблема и да вземат навременни решения.

„За нас изложението БАТА АГРО - Пролет беше изключително успешно и тази година. Искам да изкажа благодарност към всички клиенти, които ни се довериха в избора на земеделска техника и прецизни технологии. Нашата основна цел да предоставим точното иновативно решение и земеделска техника, от която се нуждае всеки фермер на достъпна за българския пазар цена“ – сподели управителя на фирмата г-н Георгиев.