Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Революционна система VSN на американския лидер в прецизното земеделие RAVEN разширява зрителното поле на оператора и повишава точността в растителната защита

Революционна система VSN на американския лидер в прецизното земеделие RAVEN разширява зрителното поле на оператора и повишава точността в растителната защита

 

Революционна система VSN на американския лидер в прецизното земеделие RAVEN  разширява зрителното поле на оператора и повишава точността в растителната защита

 Система за насочване позволява на операторите да покрият повече земя с по-малко притеснения за щети на растенията

 

            RAVEN Industries, компанията пионер в прецизните селскостопански технологии, е посветена на създаването на иновативни, високоефективни цялостни решения и продукти, които намаляват оперативните разходи и подобряват добивите на фермерите. Компанията разшири своята водеща продуктова линия в сектора „Прецизни технологии“ и предостави възможност на земеделските производители да направят пръскането на посевите още по-ефективно и да увеличат печалбите от добивите.

            Най-новата технология на RAVEN за визуално насочване VSN автоматично води машината в правата линия на база поникналите посеви.  Иновативната технология, която е на прага на своето патентоване, използва безконтактна камера с най-съвременни сензори за изображение  при навигиране на машината спрямо редовете на културите, което позволява на оператора да се съсредоточи върху всички останали аспекти за ефективен контрол в прилагането на растителна защита. Минимизирането на щетите по посевите, стабилното и бързо покриване на повече площи на ден и по-лесното управление на машината  гарантирано води до по-високи добиви, бърза възвръщаемост на инвестициите и значително увеличава рентабилността на стопанствата.

Намалената умора на водачите, повишената производителност и минимизирането на щетите върху посевите са едни от предимствата на скоро въведената в експлоатация система за визуално направляване Raven VSN ™ за култури след поникване. Докато стандартното Автоматично управление с GPS сигнал се използва от години, VSN предлага начин за визуално ориентиране чрез вече появилите се редови култури. Системата позволява на операторите да работят по-бързо, което означава повече покрити площи за ден, но без това да увеличава риска от увреждане на реколтата. Едно от най-големите предимства обаче е намалената умора на операторите при полагане на усилия за постоянното поддържане и следене на правото управление на трактора и пръскачката в редовете. Сега могат да се концентрират върху работата на инвентара и да обръщат повече внимание за евентуални препятствия за машината и неравните полеви условия, в които работят.

           

Системата VSN използва съвременни иновативни сензори за изображение и технологии за обработка на изображението. Това позволява една изключително бърза скорост на реакция и помага на машината автоматично да се приспособява към несъответствията, извършени по време на засаждането. Бързата реакция при отклонение дава гарантирана сигурност на оператора в полето, дори при по-висока работна скорост. За разлика от стандартните системи за автоматично управление тази технология не се нуждае от GPS/GNSS сигнал, и работи без проблем в области в низини или в зони без покритие от сателитите.

            Системата за визуално насочване VSN се предлага в няколко адаптивни режима на работа включително и съвместно със системите за автоматично управление RAVEN.  Софтуера позволява автоматично преминаване от системата за автоматично управление с GPS сигнал към VSN системата при загуба на сигнала и автоматичното и връщане към управлението при възстановяването на сигнала. Освен това при работа във VSN режим на места в полето, където няма поникнали растения по ред причини, системата автоматично прехвърля на настройка за стандартен автопилот и след визуално разпознаване на посевите в по-късен етап пак се активизира, отново напълно автоматично. Причината за това е софтуерно въведен праг за качество на откриване на редовете. Във режим на работа VSN + е зададен на минимум 50% по подразбиране. Това означава, че ако камерата не вижда редовете с 50% увереност, системата по подразбиране се връща към GPS Системата за автоматично управление, или в случай на режим VSN, тя по подразбиране преминава на ръчно управление.

            Това от своя страна гарантира на фермерите безпроблемна работа и един непрекъснат работен процес. VSN може да бъде използвана от височина на растенията около 10 см и с разстояние между редовете от 50 см до 100 см. Работи безгрешно при скорост до 24 км/ч и се представя отлично в наклонени терени. Ако се увеличи работната скорост с 6 км/че например при пръскачка с работен захват на щангата 36 метра, може да увеличите покриването на площи с над 50 дка на час. Това не само спестява време в обработките и увеличава производителността на машината, но и намалява нейното амортизиране. Системата може да бъде използвана в дневен режим с времеви диапазон от 30 мин след изгрев до 30 преди залез слънце. Дава възможност за онлайн наблюдение с камера за визуализация на работния процес. Калибрирането на системата е еднократно и бързо с възможност на запаметяване на до 5 профила за лесен преход между различните типове култури. След влизане в реда на системата са необходими няколко секунди или изминаването няколко метра за да прихване правият ред и да започне автоматично управление на машината. Съвместима е със системите за автоматично управление с RS1 и SC1. VSN не изисква никаква поддръжка, тъй като се захранва през RS1 или SC1 кормилните системи. Може да се актуализира и безжично чрез тези системи.

          RS1 e Комбинирана система за автоматично управление на компания RAVEN с вграден Slingshot модем.  За културите преди тяхното поникване  се използва стандартната автоматизирана система. След достигане на височина около 10 см на посевите можете да се започне да използването на визуалната система VSN. Системата разпознава растенията дори при 30 % покритие от плевели. Системата работи отлично дори при скорост на вятъра до 6.5 м/сек.

            Нововъведението в продуктовата линия на RAVEN безпроблемно се интегрира в цялостните системи решения на компанията и прави прилагането на растителна защита на различните култури по-лесно от всякога. Променливите атмосферни условия в последните години наложиха търсене на решения, с които фермерите да покриват повече площи на ден, без това да бъде за сметка на качеството на приложение. VSN помага на земеделските производители да бъдат изключително прецизни в обработките на посевите, което ще увеличи ефекта от пръскането и ще минимизира загубите..

            Визуалната революционна система VSN е тествана в полета с  царевица, соя, памук и сорго. Иновацията е представена на пазара през август 2019 г. и ще бъде напълно пуснат на пазара през пролетта на 2020 година.