Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. RAVEN AUTONOMY ™ - Автономно земеделие - управление без водач в машината

RAVEN AUTONOMY ™ - Автономно земеделие - управление без водач в машината

 

Вече десетилетия наред американския пионер  Raven Industries проектира, внедрява и развива иновационни технологии в областта на прецизното земеделие. Продуктите на компанията не само намаляват разходите с по-точно приложение на семена, торове и препарати, но също така управляват машините и инвентара, свързват безжично „полето“ и „офиса“ и др. Тези технологични решения помагат на фермерите да подобрят ефективността на всички работни операции.

С оглед намаляването на квалифицираната работна ръка, увеличената необходимост от по-ефективно използване на ресурсите и сложния работен климат, в следствие на капризите на времето, компания RAVEN реши да разшири основните си продуктови направления с нова платформа за растеж - RAVEN AUTONOMY. Тя ще бъде насочена към развиването на технологиите за автоматизирани процеси в земеделието и ще продължи да дава на фермерите нови и по-ефективни решения за управление на ресурсите.

Преди години други компании направиха неуспешни опити за започване на автономно управление на машини в сферата на селското стопанство, но тогава нито технологиите бяха достатъчно развити, нито пазара беше готов за това. Към този момент прецизната технология е достигнала етап на развитие, който открива нови възможности за внедряване на автономност в земеделието   Експерти прогнозират, че през следващите пет години пазарът на автономни технологии ще се развива изключително бързо. С надграждането на системите за автоматично управление  с автономните интелигентни технологии, RAVEN ще стане безусловен лидер в подпомагането на фермерите за постигане на напълно автономни решения за всичко селскостопански операции.

 

Компания RAVEN има водеща роля в световния пазар на системи за автоматично управление и навигационни системи. VSN – технология за визуално насочване и RS1 комбинирана система за автоматично управление са доказано най-добрите продукти в своя клас.  Автономността на управлението изисква готови решения за увеличаване на производителността и контрола на приложенията, които RAVEN успешно внедри през последните години. RCM – ISOBUS модул за автоматичен контрол на прилаганата норма, използван при сеялки и торачки, системата за управление и контрол на дюзите HAWKEYE,  както и технологии за управление на щангите ACCUBOOM и АUTOBOOM. Всеки един от тези продукти е важен компонент за една успешна стратегия за автономност на машините.

 

В дългосрочния план за стратегическо развитие RAVEN AUTONOMY, компанията логично насочи вниманието си към придобиване на компании, разработили  модели за автономно независимо управление на машини.  Първата присъединила се към компанията в развитието на автономните технологии е DOT Technologies. Канадския производител е доказан иноватор и производител на машини и инвентар с автономно управление, без водач в машината.  Създадената платформата DOT POWER представлява 4 колесна самоходна машина, задвижвана от 4.5 литров дизелов двигател Cummins QSB с мощност 163 к.с, стандарт Stage IV. Двигателя задвижва 4 отделни хидростатични помпи, за всяко от четирите колела.  Допълнително е внедрена хидравлична помпа с 230 л/мин., достатъчна да осигурява контрола на всички функции на окачените инвентари. Задвижването на 4 колела осигурява работна скорост до 20 км/ч. Общата маса на платформата с пълни резервоари на пръскачки, торачки и сеялки може да достигне до 12 тона.

    

От началото на 2018 г. компания Raven започва работа съвместно с DOT Technologies за увеличаване на ефективността на DOT  Power, чрез въвеждане на съществуващи технологични решения  за управление, насочване и задвижване, адаптирани към автономни машини. Инвестирайки в растежа и придобиването на компания DOT от RAVEN Industries е в готовност да оглави лидерското място в световен мащаб, чрез създаването на революционен продукт за производствено земеделие. Съвместната работа на двете компании ще ускори развитието на прецизните технологии от полу-автоматизирано до напълно автономно управление на земеделска техника,  без водач в машината.

  

По тази причина RAVEN придобива и още една компания с насоченост към автономното управление на земеделието SMART AG Inc. Тази компания ще даде значителен принос към „изкуственият интелект“ на самоходните автономни машини, като разшири познанията на компанията за наблюдение, планиране и  анализиране на оперативните дейности в земеделието.

Компания Smart AG е сравнително нова компания, основана през 2015 г. за да реши нарастващата криза на квалифицирана работна ръка в селското стопанство. Тя предлага цялостни решения за модернизиране на селскостопански машини  чрез софтуерни и хардуерни продукти с цел автоматизиране на процесите, включително платформа за свързване, анализиране и планиране,както и решения за безопасно управление на автономни селскостопански машини.  Всеки от продуктите е лесен за използване и разделен в отделни модули.  Опитът на двете компании дава възможност за извършване на повече операции на едно място, значително увеличение на производителността, което от своя страна води и до повишаване и на крайните резултати.

Въвеждането на цялостната автоматизация в крайна сметка ще позволи постоянни работни операции за максимална ефективност при минимална човешка намеса. Това изисква значителни инвестиции в  разработки за автоматизиране на настоящото продуктово портфолио и включва допълнителни стратегически придобивания, инвестиции или партньорства за ускоряване на създаването на цялостен завършен продукт.

https://www.youtube.com/watch?v=1eT0u3IMLVw