Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. УНИВЕРСАЛ-НВГ ООД с нов търговски партньор в областта на модерното и ефективно прецизно земеделие

УНИВЕРСАЛ-НВГ ООД с нов търговски партньор в областта на модерното и ефективно прецизно земеделие

УНИВЕРСАЛ-НВГ ООД  с нов търговски партньор в областта на модерното и ефективно прецизно земеделие

  

В съвременното земеделие е наложително използването на технология, която спомага за по-голяма ефективност и производителност.

Една такава технология са полевите навигационни системи. Това са терминали, които помагат на земеделските производители да управляват почти всички работни процеси. Те са основната причина за прецизност в работата, намаляват времето за обоработките, минимизират разходите за препарати, торове и семена, като съществремено  увеличават рентабилността на стопанствата.

Навигационната система може да управлява ISOBUS съвместими машини или да контролира пръскачки, за по-точно разпределение на препаратите. Тази система спомага при очертаване на границите по ИСАК, за мониторинг на добивите,  за картиране и др.

Американския производител RAVEN INSDUSTRIES  е  пионер в прецизното земеделие, предлагащат иновативни решения, приложими в три различни направления: Селскостопанска прецизна технология, Авиация и Индустрия. С проектирането, произвеждането  и продаването на прецизни селскостопански продукти, компанията започва още в началото на 80-те години, нареждайки се сред основоположниците в сферата.

Eдна от най-добрите навигационни системи към днешна дата на световния пазар, е терминала - Raven Precision модел CR7

Какво представлява навигационната система Raven CR7?

  

Raven CR7 е 7-инчов терминал с множество възможности. Основните от тях са:  Самостоятелна система за навигиране в полето,  Система за визуализиране и контрол на автоматичното управление,  Контролер за пръскачки, ISOBUS терминал за контрол на всеки съвместим инвентар

Терминала CR7 е един от новите продукти, които Raven въведе на световния пазар през август 2017 г. Американския производител, предлага CR7  заедно със системата RS1. Това е система, която обединява в едно:  Slingshot - безжичен модем за пренос на данни, GPS приемник и автоматично управление.

Функциите Raven Precision CR7

  

CR7 има лесно интуитивно меню на български език и позволява индивидуално визуално оформление на екрана, според вида обработка.  

Оформлението е изключително лесно. Можете бързо да добавяте приложения чрез плъзгане и пускане на икони, директно в тъчскрийн дисплея. Можете да ги преместите, оразмерите, скриете или да ги изтриете, ако това е необходимо.

Настройките са леснодостъпни на екрана - с натискане на един бутон.  На страницата с настройки, може да получите достъп до специфична информация на вашият терминал, а само с един бутон може бързо да се върнете в изгледа на работния екран.

От навигационния екран, избирането на типа линия за навигиране е бързо и лесно. С натискатето на бутон от дясната страна,на екрана ще се появят различните типове навигационни режими.

CR7 предлага Прави А-В линии, A +, Контур, Кръг и Копиране на последната линия. Ако вече сте създали  AB линия, зареждате я в поставената задача, и започвате работа.

Терминала предлага възможност за наблюдение на вашето местоположение на картата, чрез меню“Карта“ и навигиране до желаното от вас поле.  Докато сте на екрана за навигация на картата, можете да създадете зони, които ще се появят на главната страница CR7. А с един клик върху границата, лесно и бързо може да изберете „Ново поле“.

Терминала CR7 има много допълнителни опционални приложения, които може да активирате в последствие, ако ви е необходимо. На страницата с функции можете да активирате определен GPS сигнал или да отключите следните приложения: VRA – променливо торене спрямо картиране, Multi-VRA,  ISO TC – управление и контрол на ISOBUS задачи.

Възможностите за управление на задачите чрез ISO TC са само за управление на ISOBUS инвентар. Активирането на ISO UT приложението позволява терминала да се използва като самостоятелен ISOBUS дисплей.

           

Какви са предимствата на Raven CR7

  

Навигационната система на Raven Precision модел CR7 също е снабдена и с Raven Slingshot – Модем за дистанционна диагностика - за бърз и безпроблемен обмен на данни и онлайн поддръжка.

Slingshot системата осигурява бърза връзка чрез мобилни мрежи с достъп до данни от облак, онлайн услуги, обмен на AB линини, гранични линии и RTK коригиращи сигнали. Прехвърлянето на файлове става лесно с използването на файловия мениджър на страницата с "Настройки". В страницата "Актуализации", се показват актуализации към момента, които можете да изтеглите.

Тази система е съвместима с автоматичното управление SmarTrax, отличаващо  се с автоматично  калибриране. Системата може да се похвали като една от  най-добрите в класа, относно скоростта на реагиране при отклонение.

Системите за секционен контрол AccuBoom и за копиране на терена от щангите AutoBoom на Raven също са на разположение за терминала CR7. С контрола на щангите на пръскачката ще работите бързо и ефективно, ще имате навременна информация по време на работа и ще спестите от разходи за допълнинтелно вложени препарати.

Иновативна технология и професионализъм

Някои от основните предимства на навигационната система CR7 са:

  • Леснодостъпен и интуитивен софтуер
  • Бърз достъп до подменюта
  • Малък и лек терминал
  • Персонализиране на визуализацията на използваните приложения
  • Съвместим със серийни SCS Raven конзоли
  • Raven Precision CR7 предлага много функции за по-достъпна цена.
  • Актуализиране на софтуера

Системи може може да посетите сайта на фирма УНИВЕРСАЛ-НВГ ООД,на адрес www.universal-nvg.bg или да се свържете с търговският отдел на тел. 0889 231012, 0885 105225