Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. MASCHIO-GASPARDO - CHRONO ВИСОКОСКОРОСТНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СЕИТБА НА РЕДОВИ КУЛТУРИ

MASCHIO-GASPARDO - CHRONO ВИСОКОСКОРОСТНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СЕИТБА НА РЕДОВИ КУЛТУРИ

Maschio-Gaspardo показа най-новите разработени технологии на Агритехника 2019 в Хановер, Германия.  Изключително впечатление направи иновативния изсяващ апарат за сеитба на редови култури с двойна интегрирана система за дозиране с вакуум и налягане. - CHRONO

Изсяващият апарат Chrono е най-новата разработена технология на Maschio Gaspardo за високоскоростно засаждане, която гарантира отлична точност за полагане на всички видове семена и при всякакви условия на почвата. Вакуумните прецизни сеялки с дозиращ механизъм Chrono разполагат с електрическа трансмисия и отлична система за подаване на семената под налягане. Това позволява на тази сеялка да работи при скорост 15 км / ч с максимална точност на засаждане, което гарантира два пъти по-бързо засяване, в сравнение с по-голямата част от сеялките на пазара с допустима скорост 8 км/ч.  Със създаването на високоскоростния изсяващ апарат Chrono, Gaspardo постави началото на нов стандарт в оборудване на сеялките и даде възможност за увеличаване на производителността на фермерите с до 50 %.

Регулируемият пневматичен въздушен поток транспортира семена от дозиращото устройство до сеитбената бразда, без вибрации в сеитбената тръба. Две независими системи, контролират прецизността. Вакуума на дозиращото устройство е за внимателно избиране на семена, а въздушния  поток под налягане предвижва семената през тръбата за подаване към браздата.

Въздушният поток за предвижване на семена може да се регулира в зависимост от вида на семената и промяната в работната скорост. Така сеялките с изсяващ апарат Chrono са едно комплексно иновативно решение за работа с всички семена, при високи и ниски работни скорости, като премахва вероятността семената да попаднат извън браздата ако има прекомерно силен въздухопоток.

Дозиращото устройство е проектирано така, че да осигурява минимално износване на компонентите и максимална надеждност при всяко работно състояние. Електродвигателя е с минимална поддръжка и доказана надеждност.

Сензорът за семена събира и подава информация за точното разстоянието между семената и ефективността на отделянето.  Операторът може да промени настройките на параметрите за засаждане директно от ISOBUS монитора на трактора или от допълнителния ISOBUS терминал. От там може да се осъществи автоматичното включване и изключване на секциите, когато се преминава върху вече засята площ. Сеялките CHRONO могат да работят с карти за променлива норма, които позволяват сеитба с различен брой семена в отделните участъци в полето.

Уникалната технология на засаждане е резултат от 4 годишни разработки и тестове в различни полеви условия. Земеделските производители и изпълнителите, които използват тази нова машина, успяха да оценят предимствата по отношение на производителността и увеличаването на добивите на декар площ, благодарение на подобреното качество на полагане на семена в сравнение с конвенционалните машини. Възможността за допълнително оборудване на сеялката с дискове за почистване на браздата от растителните остатъци я правят подходяща както за конвенционална, така и за директна или полу-директна сеитба.

Сеялките CHRONO се предлагат в навесен и прикачен вариант, с телескопична и сгъваема рама в 6,8 ,12 и 16 реда.

Пълната гама машини MASCHIO-GASPARDO могат да бъдат закупени на разсрочено плащане с 0% оскъпяване. Повече информация може да получите ако позвъните в търговския отдел на фирмата на тел. 0888 468056