Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. С комбинираната система за автоматично управление RAVEN RS1 работите по-бързо и спестявате средства от всяка обработка

С комбинираната система за автоматично управление RAVEN RS1 работите по-бързо и спестявате средства от всяка обработка

 

Основната цел на системите за автоматично управление е да оптимизират селскостопанските обработки с точност до сантиметър. Предимствата от използването им са очевидни, неоспорими и многократно потвърждавани. Те  намаляват разходите за гориво, за торове, за семена и препарати, опазват околната среда, увеличават ефективността и рентабилността на стопанството. Изключително ефективно е използването на системите в сеитбата на пролетните редови култури като царевица и слънчоглед. Тази система позволява поддържане на постоянна точност на работа по зададена права навигационна линия и намаляване на експлоатационните разходи на машините.

Друга основна предпоставка за внедряване на система за автоматично управление се основава на желанието да се намали натоварването на оператора на машината и да се създадат комфортни условия за неговата работа.

При навлизане в полето е достатъчно само операторът да въведе параметрите, да активира системата и да наблюдава процеса на работа, като насочи цялото си внимание  към безпроблемната работа на инвентара.

Комбинираната система за управление RS1 на американския лидер в производството на технологии за прецизно земеделие RAVEN включва модул за автоматично управление, GPS приемник, 3D жироскоп и Slingshot ® модул за отдалечена поддръжка, в един лесен за използване продукт. Технологията „Всичко в едно“ и връзката между отделните елементи гарантира, че системата за автоматично управление извършва много бързи изчисления и реагира изключително точно при поява на отклонение от навигационната линия. Това я прави единствена и уникална в своя клас.  Невероятната точност при високи и ниски скорости с бързо прихващане на навигационната линия  подобрява ефективността на работа и дава възможност за обработване на повече декари за ден. Интегрирането на триосен жироскоп и ускорител в системата RS1 увеличава бързината и точността на автоматичното управление като предоставя данни за посоката на отклоненията в реално време и минимизира времето за реакция към обратно прихващане на правата навигационна линия.

RS1 разполага с най-добрата в класа си диагностика, която събира и изпраща данни за правилното функциониране на системата в реално време, засича евентуално несъответствие и го елиминира автоматично, без да е необходима намесата на оператора на машината. 

Често срещана е представата, че системите за автоматично управление са сложни и механизаторите няма да могат да се справят при евентуален проблем с настройките, с калибрирането на машината и други. При Raven системите за автоматично управление вече не е така. И решението им е SLINGSHOT – модул за отдалечена поддръжка. Модула осигурява безплатна помощ в реално време от специалистите на RAVEN, които са в готовност да помогнат, с потвърден достъп от оператора, като въведат  необходимите корекции в системата. Всичко това става дистанционно от офиса на представители на Raven, без да е необходимо посещение на полето и заплащането на допълнителни разходи за сервизна поддръжка. Slingshot гарантира високоскоростна безжична връзка, изпращане и получаване на файлове за граници на полета, задачи, карти за променливо приложение и други.

 

RS1 e с усъвършенствана 3D компенсация на терена, автоматично калибриране и  ISOBUS съвместимост. Може да бъде монтирана на всяка самоходна машина, независимо от типа или марката на производителя. Съвкупността от елементи внедрени в един продукт като RS1, гарантира бърз монтаж и прави системата много лесна за преместване от една вид машина на друг, между трактор и комбайн например. Комбинираната система RS1 е съвместима както с новите навигационните системи на RAVEN модел CR7 и модел CR12, така и със системите за автоматично управление чрез мотор към волана Smartrax MD или чрез хидравличен модул.

До края на месец март всеки фермер може да се възползва от закупуването на комбинираната система за автоматично управление RS1 на ПРОМОЦИОНАЛНА ПО-НИСКА ЦЕНА.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ СЕ СВЪРЖЕТЕ С ТЪРГОВСКИЯ НИ ОТДЕЛ НА ТЕЛ. 0887 105 225