Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. ПРИБИРАНЕ НА ЗЕЛЕНИЯ ФУРАЖ С ПЪЛНА СКОРОСТ ОТ ENOROSSI

ПРИБИРАНЕ НА ЗЕЛЕНИЯ ФУРАЖ С ПЪЛНА СКОРОСТ ОТ ENOROSSI

Основната задача, за която всеки животновъд търси решение е как да събере зеления фураж за животните възможно най-бързо с минимални загуби и да се погрижи за следващия добив. Необходимо е да се избере оборудване, което напълно да отговаря на изискванията на стопанството и да е подходящо за вида на отглеждания фураж, площта на полето, мощността на трактора .

Косенето е първата стъпка за получаване на качествен зелен фураж. Времето за косене е ограничено от вегетационния период на растенията, поради което надеждността и производителността на оборудването по време на събирането на фуражите са от първостепенно значение. Именно  с избора на правилната косачка започва процеса на подготовка на фуража.

  

КАКВА КОСАЧКА Е НЕОБХОДИМА НА СЪВРЕМЕННИЯ ЖИВОТНОВЪД?

Днес пазарът предлага огромен избор от модели. Какво иска да получи един съвременен животновъд, когато търси оборудване? Първо, възможно най-малко загуби по време на работа, пълно събиране на фуража. Второ, висока работна скорост на машините – всяка минута е от значение и е от особена важност за окосената маса, която бързо губи хранителната си стойност. Трето, техническите характеристики, които са подходящи за условията на конкретната ферма – било то производителност на полето, климат в района, вид почва, брой животни в стопанството . И разбира се, всичко това трябва да е изработено качествено и на достъпна цена.

Косенето в точното време е от най-голямо значение за получаването на висококачествен фураж, но това е само част от успеха. За да имате фураж с висока  хранителна стойност е необходимо машината да гарантира, че са спазени следните фактори: висока работна скорост на косачката, способност да се работи в поле с неравности, функцията за кондициониране, въздухо проводим откос, маса на машината и т.н

Работната ширина  също е важна при избора на косачка, особено когато в стопанството има и събирачки с различни работни ширини. Важно е откоса, който е образуван от косачката да не пречи или забавя работата на останалите инвентари.

Косачките се произвеждат с различен тип опции  като възможност да регулиране на откоса, кондициониране  и др. Всички необходими функции се избират от фермера в съответствие с нуждите на всяко стопанството. С комбинирането на необходимите опции и технически характеристики, можете да получите идеалната машина за вашето земеделие.

Универсал-НВГ е основен вносител на италианския производител, специализиран в сферата на инвентар за прибиране на фураж - ENOROSSI.

НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за бързо и качествено косене е

                  Дисковите косачки ЕNOROSSI от серията DM

Навесните косачки от серията DM  се произвеждат в работна ширина от 165 см до 320 см, от 4 до 8 режещи диска, с бърза и лесна смяна на ножчетата. Модела е разработен по най-новите съвременни технологии. Едно от предимствата на косачките е допълнителна подсилена защита на дисковете и отклоняване на ножчетата под ъгъл 45 градуса при евентуална среща с препятствие, по време на работа. Косачките позволяват по-висока скорост на работа до 16 км/ч, което позволява изключително добра производителност от 30 дка/ч за работна ширина 205 см с 5 диска и до 45 дка/ч с косачка с 8 диска модел DM8 – 320 см работна ширина.

   

Ако искате да имате висококачествено и надеждно оборудване, косачките ENOROSSI DM са отличен избор. Дисковите косачки се справят изключително добре с всички зелени култури, осигурявайки стабилно и равномерно рязане.  Благодарение на специалната форма на дисковете и ножовете, след отреза растителната маса преминава през горната част на гредата, а не излиза странично, което премахва възможността за двойно нарязване и фуража преминава в равен въздухопроводим откос. Основните предимства на тези косачки са надеждна и здрава рама, усилени защитни плъзгачи на дисковете, стабилност по време на работа, ниска консумация на енергия и изключително висока производителност.

  

 Повече информация за цялата продуктова гама ENOROSSI може да намерите ТУК или да се свържете с нас на тел. 0885 331355.