Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Полева демонстрация на Универсал-НВГ 2018

Полева демонстрация на Универсал-НВГ 2018

ОТ „УНИВЕРСАЛ-НВГ”ООД гр. Долна Оряховица - ЗА ВСЕКИ И ОТ ВСИЧКО:  ТЕХНИКА НА СВЕТОВНО ДОКАЗАНИ МАРКИ, РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ, КОНСУМАТИВИ И… БЪРЗ И КАЧЕСТВЕН СЕРВИЗ

*Трактори от 75 до 410 к.с., комбайни, плугове, дискови брани и култиватори, сеялки и торачки, косачки и балировачки, мулчери и шредери, пръскачки… Навигационни системи и Системи за автоматично управление за трактори и комбайни или по-точно казано:

РЕШЕНИЕ ЗА ВСЯКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

На 17 октомври в организирана мащабна проява с презентационна част и полева демонстрация, представихме последните новости в портфолиото си. Фермери от близо и далеч присъстваха за да ни уважат и да се запознаят с прецизните технологии на американската компания RAVEN, с чешките прикачни пръскачки AGRIO,  с високотехнологичните австрийски трактори Lindner, …  Всички имаха възможност да изберат и да тестват своята земеделска машина и инвентар.

„В презентационната част гостите от Raven и Agrio запознаха земеделските производители с предимствата на техните продукти, след което всички присъстващи  се включиха в инфотура около инвентара, който беше изложен в търговската база на Универсал-НВГ.

Какво показахме? Дискови брани, култиваторите, торачките, новите австрийски дозатори за Биг-Бег торби FLEDBAG, като много необходимо и достъпно  приспособление, привлякоха вниманието на фермерите. Кратка и точна характеристика се спряхме на добре познатите компактни дискови брани „Amazone”, предсеитбените култиватори „Potila“, отличаващи се с висока производителност и качествена почвоподготовка само с една обработка, и всякакъв вид машини и инвентар за съвременно земеделие.  В търговската база на Универсал беше изложена и продуктова линия машини за „Зелената линия” на италианската компания „Enorossi”, включваща дискови и барабанни косачки, дискови косачки с кондиционер. От няколко години успешно се предлагат навесни и прикачни сеносъбирачи,  V-образни и роторни модели, достигащи до 11 метра работна ширина.

Нова марка в портфолиото на „Универсал НВГ” са тракторите Lindner, които са австрийско производство. „Lindner” е семейна фирма, специализирана единствено в производството на универсални трактори с различни мощности - от 76 до 144 к.с. Всички машини са оборудвани с „Perkins” – двигатели, със скоростна кутия на „ZF”.  Марката доказва качествата си от дълги години в Австрия, в Швейцария и в Южна Германия. 

Беше показан и нов за компанията бранд, испанският производител на овощарски пръскачки TEYME.  Компания Teyme проектира и произвежда  навесни и прикачни овощарски пръскачки за овощарския и лозарския сектор. Всяка една от техните пръскачки може да бъде оборудвана с различни модели дефлектори, които служат за насочване на водната струя до 10 метра височина. След всички показани машини и инвентар обрнахме внимание на прецизните навигационни системи Raven, Системите за автоматично управление, Модулите за контрол на нормата и секциите на пръскачките…. 

В полето в съседство на търговската база, показахме ТЕХНИКАТА В ДЕЙСТВИЕ. 

Показахме възможностите на 6-метровата дискова брана „CATROS+” с перфектна обработка на полето, заедно с култиватора Potila, идеален за предсеитбена подготовка на площите. Финландските предсеитбени култиватори са отлично решение за фермери, които търсят висока производителност, качествена почвоподготовка и издръжливост на конструкцията. Характерни са с оптималното разпределението на работните органи в 8 и 9 реда. Предни и задни спомагат за равномерното подравняване,  а пружинните органи след задният подравнител разрохкват почвата и предпазват от образуване на кора. Изключително впечатление на гостите, които присъстваха на демонстрацията направи пружинната брана на немският производител BRIX модел STRAWMAX PRO. Това e многофункционална иглена брана, чиито основни функции са да разрохква повърхностния слой на почвата на дълбочина до 8 см, да разпредели равномерно раздробените остатъци след жътва, да преболи плевелите, а в предсеитбените почвообработки  да създаде отлично сменно легло, вместо култиватор. Работните органи на браната са с диаметър 16 мм, разположени в 5 реда, с хидравлично регулиране на ъгъла на работа, а работната скорост от 25 км/ч гарантира отлична производителност.  На два от тракторите бяха окачени френски обръщателни плугове Jean de Bru, 4 корпусен с цели дъски и 5 копрусен плуг с лентови дъски. Впечатление направи стабилността на усилената рама на плуговете и високата работна скорост, с която работеха тракторите. След плуговете бе показана компактната дискова брана PRODISC.  Браната е оборудвана с два реда назъбени дискове с размери 670/6 мм и тежък валяк след тях. Независимото окачване на дискове към рамата гарантира безпроблемна работа и отлично копиране на терена, дори и в каменисти и неравни терени.  Изключително добри отзиви получи модела “NEOTILLER”. Това е стърнищен култиватор, който се използва в стърнища след царевица и слънчоглед. Размера на работните органи гарантира едно равномерно продълбочаване до 25-30 см работна дълбочина. Дисковете и валяка след работните органи подравняват терена.  В способностите на торачката AMAZONE модел ZA-TS се убедиха и всички присъстващи. Модела е с вместимост 3200 л, с дискове за разхвърляне на тора до 54 м и ISOBUS оборудване. Торачката беше свързана към навигационна система RAVEN CR7 с активиран софтуер за секционен контрол. По този начин всички видяха прецизното автоматично изключване на секциите при вече наторената площ. Модела ZA-TS Profis Hydro може автоматично да изключи до 16 секции на торачката, по 8 от всяка страна. След това навлезе и прикачната пръскачка АGRIO модел NAPA с работен захват на щангите 24 метра, оборудвана с различни видове дюзи – противоветрови, обикновени дюзи и системи за течен тор…

Прикачната пръскачка AGRIO “NAPA” показа завидна стабилност на щангите при видимите неравности на полето. Причина за това е махаловидното им окачване и тяхната триъгълна конструкция. Беше демонстрирана изключително бърза реакция при включване и изключване на секциите на пръскачката, когато се премине през вече обработената площ. Принос за това има пневматично регулируемата арматура на пръскачката от 0 до 9 бара, гарантираща освен бърза реакция и много лесна поддръжка. 

Ако се нуждаете от земеделска техника, ако сте решили да се възползвате  от преотстъпения данък, не пропускайте атрактивните ни предложения . В търговската база на фирмата в град Долна Оряховица ще намерите богат избор от машини и инвентар – нови, демонстрационни и употребявани, всички обслужени и готови за работа.