Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. DAMMANN -Лидерът при пръскачките вече в България

DAMMANN -Лидерът при пръскачките вече в България

Универсал-НВГ сключи договор за партньорство с Лидера в сектора Самоходни и Прикачни пръскачки - фирма Dammann

От дълги години познаваме високото качество на производство на Самоходните и Прикачните модели на Световния лидер Dammann и вече имаме честа да ги предлагаме и на Българския пазар. Нашите Клиенти могат да разчитат на професионално Сервизно обслужване и поддръжка на резервни части, заяви собственика на Универсал-НВГ – Николай Върбанов.

Пръскачките Dammann се характеризират с голям набор от Опционално оборудване, с което да прилегнат и отговорят на нуждите на всеки клиент. Те могат да бъдат оборудвани със Автоматичен секционен контрол /както на отделни секции, така и дюза по дюза/, Система за Автоматично копиране на терена от щангата на пръскачката, Система за автоматично следване на колеята на Трактора чрез управление на задния мост, Въдушен ръкав на щангата, Пръскане с широко импулсна модулация, Система за постоянна циркулация на препарата и много други Опции, с които да прилегнат на изискванията на всеки клиент. Пръскачките на Фирма Dammann се предлагат с Захват на щангите до 42 метра и обем на Основния резервоар до 14000 литра. Самоходния модел Highlander е с хидравлично регулиране на колеята и Хидравлична настройка на Просвета от 115 см до 190 см. Двигателите, с които се оборудват Самоходните пръскачки на Dammann е Mercedes, а Шасито е разработено на база на добре познатия Mercedes UNIMOG.

От изобретател до успешен предприемач след 40 години. Herbert DAMMANN GmbH е основана като машиностроителна компания на 15 март 1979 г. от Herbert DAMMANN. Като страстен фермер Херберт Даман винаги се е интересувал от подобряване и адаптиране на прилаганата селскостопанска технология към своите нужди. От тази мотивация възникна международно успешният HERBERT DAMMANN GmbH. С Nadine Dammann компанията вече се управлява от второто поколение на Фамилията. Със 130 служители, семейната компания предлага постоянно нарастваща гама от продукти по целия свят. Днес северногерманската компания може да предложи на своите клиенти широка гама продукти за прецизна Растителна Защитата.

 

„Разработване на утрешната технология днес“ е мотото на Северногерманската Фирма.

Ентусиазмът на основателя на компанията Херберт Даманн за техническо развитие е съществен компонент, който и сега се продължава от основаването на компанията в Семейната къща. „В началото беше идеята да разработим иновативно, ориентирано към бъдещето и висококласно оборудване за растителна защита, което ни позволява да предлагаме обичайната технология и в същото време прецизни опции съобразени  с индивидуалните нужди на нашите клиенти.“

Днес тази идея и визиите отдавна са се превърнали в реалност и принадлежат към философията на семейния бизнес. От своето основаване Herbert DAMMANN GmbH разработва, произвежда и разпространява Самоходни и Прикачни Пръскачки за Раститителна Защита, оборудване за Комуналния сектор, космическата индустрия и Машини за поддръжка на железопътни мрежи и поддръжка на Летища, както и ExpertPartner за Mercedes -Benz UNIMOG. HERBERT DAMMANN GmbH сега е един от международните лидери на пазара за растителна защита.

 

„Продължавай да се движиш“ е другият девиз на Dammann

Важен момент в историята на компанията настъпи през април 2006 г. Поради нарастващото търсене на нашите машини и все по-големите мащаби имахме нужда от повече пространство. През 2006 г. новото производствено съоръжение в индустриалната зона Buxtehude-Hedendorf беше окончателно пуснато в експлоатация. В завода от 10 000 квадратни метра всички производствени процеси са оптимално комбинирани. Всеки етап от производството има достатъчно място и пространство сега, за да се развиваме оптимално. 2014 г. заводът е разширен с още 3000 кв.м. Съвместно с Mercedes-Benz през годините бяха разработени шасита, които осъвместяват Пръскачки в комбинация с превозни средства UNIMOG. Резултатът е надеждни, високоефективни Самоходни Пръскачки с отлична маневреност и стабилност. Фирма DAMMANN се счита за пионер в производството на Самоходни пръскачки в Германия. През 1984 г. компанията конструира първата самоходна пръскачка в Германия на MB-tracs и по-късно и на базата на UNIMOG. В резултат на това клиентите могат да избират от широка гама превозни средства и пръскачки.

Шасита на DAMMANN и монтираните пръскачки са адаптивни и стабилни. Всички устройства могат да бъдат разнообразни с широк спектър от комбинативни опции. Продуктите DAMMANN предлагат най-високо ниво на здравина, стабилност, надеждност и дълъг експлоатационен живот. Универсал-НВГ има натрупан дългогодишен опит в сферата на Пръскачките за Растителна Защита и Прецизна Земеделие, благодарение на което сме сигурни, че чрез съвместната ни работа с Dammann ще бъдем полезни на Българските земеделци.

За повече информация за продуктите на Неската Фирма Dammann, може да се обърнете към екипа на Универсал-НВГ ООД!