Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Престижната австрийска марка трактори LINDNER влиза на българския пазар

Престижната австрийска марка трактори LINDNER влиза на българския пазар

Машините предлагат иновативни решения в средният мощностен диапазон от 76 до 144 к.с.

Фирма „УНИВЕРСАЛ-НВГ“ гр. Долна Оряховица стана официален вносител за България на австрийският производител  LINDNER.  Вече са налични и първите няколко модела с мощност 113 и 133 к.с. от серията Geotrac, а през следващите месеци се очаква да пристигнат и модели от другите серии.

  

Lindner е австрийска семейна фирма със седалище в Kundl, Тирол, Австрия, която произвежда трактори и многофункционални транспортьори от 1948 година насам.  Обособила машините си в няколко серии, компания Lindner проектира и произвежда трактори за селското стопанство, за пасищни и ливадни обработки, за овощарство и лозарство, и специализирани транспортни машини за комуналният сектор

Основателят на компанията Херман Линднер започва създаването на модели трактори с рaзлични двигатели и специално оборудване през 1948 година, а през 1953 година компанията представя и първия австрийски трактор със задвижване 4х4.

В 70 годишната си история компанията Lindner е произвела повече от  65 000 трактора и универсални транспортьори.  

Компания Lindner все още е 100% собственост на семейството и се намира в Kundl. Приходите им за 2015 г. възлизат на 74 милиона евро,  всяка година се произвеждат повече 1500 машини. Производителя е третият на пазара за трактори в Австрия, след  Steyr Tractor и New Holland с пазарен дял от 13% . Трите модела най-продавани трактори в Австрия през последните години са Geotrac 64, 74 и 84. Износът на компанията е около 52% от производството, главно в Германия, Швейцария, Италия, Франция, Словения, Холандия и Норвегия.

   

Lindner – Мощност от ново поколение в сериите:
Geotrac, Lintrac и Unitrac

В завода си в Kundl Lindner произвежда трактори Geotrac, безстепенния Lintrac модел и транспортните машини Unitrac

Серията Geotrac  в момента се състои от осем модела, вариращи от модел Geotrac 64 ep, който е идеален за използване в наклонен терен до високопроизводителният модел Geotrac 134 ep, който е най-мощният трактор в историята на австрийския производител за различни типове селскостопански дейности, с мощност 144 к.с. Техническите спецификации на модела включват комфортна панорамна кабина, с меко окачване, мултифункционален джойстик за управление, подсилена предна навесна система и високоефективна работна хидравлика Bosch с две отделни циркулационни системи. Всички трактори са оборудвани с двигатели Perkins. 

Моделът Lintrac е първият стандартен трактор с безстепенна варио кутия, завиващ заден мост и четириколесно задвижване. Други технически предимства са изключително ниския център на тежестта от само 85 см., мощната хидравлика на Bosch и особено лесният за управление подлакътник  LDrive, за контрол на работните функции. Модела комбинира характеристиките на трактор, използван за косене, трактор с челен товарач и трактор за животновъдни ферми в една машина, което значително намалява инвестициите на земеделските производители. При косене с триметрова косачка, например, Lintrac впечатлява с много ниската консумация на гориво  от 0.64 литра на декар.  Други области на приложение  на модела са лозарство, горски стопанства и комуналния сектор.

 Lindner произвежда универсалните транспортни машини модел Unitrac в Kundl за комуналния сектор, за поддръжка на лифтове и за агросектора повече от 20 години. Към момента в Европа има повече от 3000 броя модели от серията Unitrac, с повече от 10 000 приспособления към тях. Само в град Виена работят повече от 80 броя Unitrac машини, които през зимата се използват за снегопочистване, а през лятото за транспорт и пътно почистване.

Търговският партньор, избран от Lindner за официален представител на марката за България, “Универсал-НВГ“ ООД – гр. Долна Оряховица, е с доказани традиции в областта на търговията със земеделска техника и с утвърдени позиции на пазара като един от най-надеждните и коректни доставчици на нова и употребявана техника от Германия. Фирмата е официален вносител за България на богата гама прикачен инвентар, както за земеделските производители, така и животновъдните, пасищните и ливадните стопанства. От 2008 година семейната фирма предлага високоефективни и достъпни решения в областта на прецизното земеделие. В сервизната база на „Универсал-НВГ“ , екип от специалисти извършва ремонт и поддръжка на продадените машини, а богатата обезпеченост с резервни части в складовата база гарантира кратки срокове за извършване на сервизните дейности.

Повече информация за цялостното портфолио от продукти на фирма „Универсал-НВГ“ може да получите на тел. 0889 231012