Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Австрийските трактори Lindner – серия GEOTRAC МОЩНОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Австрийските трактори Lindner – серия GEOTRAC МОЩНОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Тракторите от серията Geotrac на австрийският производител Lindner към момента са обособени в  8 модела,  всички оборудвани с двигатели Perkins. Гамата на тази серия варира от модел Geotrac 64 Ep ,76 к.с., който се представя отлично в наклонени терени, до високопроизводителния Geotrac  134 ep,  144 к.с., модела с най-голяма мощност създавана от австрийският производител до сега.

Geotrac съчетава компоненти от високо качество в универсален, компактен и маневрен трактор за различен тип селскостопански дейности. ZF скоростната кутия съчетана с 4-цилиндровия Perkins турбо двигател придават отлична теглителна способност, а четирите отделни режима на ВОМ позволяват работа при ниски обороти на двигателя, гарантиращи висока ефективност и ниска консумация на гориво

  

Отделното захранване на Bosch хидравликата, с 55 до 120 литра капацитет, защитава кутията от замърсяване на маслото от инвентара. Оригиналната Lindner предна навесна система може да се монтира към шасито или към моста, и да бъде оборудвана с EFH компенсация на теглото.

Моделите от Geotrac  са надеждни, маневрени и удобни. Отличават се с панорамна и комфортна кабина с меко окачването, демфериране на задния навес и мощната работна хидравлика с две отделни циркулационни системи. Електрохидравличните системи за задвижване на четирите колела и диференциалното заключване се активират бързо и лесно с натискане на бутон, което осигуряват комфорт и сигурност по време на работа. Радиусът на завиване, по-малък от 8 м, заедно с ниският център на тежестта  и ниската височина на кабината правят тази серия трактори една от най-маневрените  и подходящи за работа в наклонени терени машини, които се предлагат на пазара.

  

Ергономичен дизайн с високо качество

Дизайна на машините е сред основните акценти на Lindner днес. Добре изградената външна и вътрешна  конструкция на трактора  гарантира отличен комфорт на водача по време на работа. GEOTRAC е един от първите трактори, разработени на база най-новите тенденции за комфорт в  автомобилния дизайн. Всичко в кабината е оптимално разпределено с лесен и бърз достъп, а здравината на материалите гарантират дълготрайност и лесна поддръжка.

Комфортна кабина

Колоните на кабината позволяват възможно най-широкия изглед във всички посоки. Панорамният прозорецът е с пряка видимост към челния товарач, което гарантира оптимален изглед при максимална височина. Парното и климатика осигуряват постоянен чист въздух и комфортен климат.

Многофункционален джойстик

Многофункционалният джойстик позволява да контролирате най-важните хидравлични функции с една ръка, без да е необходимо да настройвате захвата си. При работа с челен товарач за удобство може да промените посоката, използвайки бутон.

Безопасност при работа вечер и при намалена видимост

Относно постоянно повишаващите се изискванията за добро осветление компания Lindner разработи иновативна концепция и е първият производител на трактори в света, който използва енергоспестяваща LED технология, внедрена напълно в серията Geotrac  4.

EHR демфериране

Електронният контрол на повдигането   (EHR) и  автоматичен контрол на пребоксуването (AHC), което позволява  равномерна и безпроблемна почвообработка. Транспортирането на навесен инвентар е плавно, благодарение на вибрационното демфериране.

Мост и предна навесна система

Подсилената оригинална Lindner предна навесна система с капацитет на повдигане 2500 кг е стандартно монтирана към конзолите на скоростната кутия. Това позволява безпроблемна работа през зимата, при работа с гребло.

Предния мост Lindner има особенно здрава конструкция, и се представя отлично дори при работа със сдвоени гуми в силно наклонени терени. Ако е необходимо, може предната навесна система да се монтира към моста, заедно с EFH компенсация на теглото.

Окачване на кабината

Механичното окачване на кабината, заедно със седалката Grammer с въздушно окачване, ви гарантират отличен комфорт по време работа

  

Икономия и висока ефективност

Във всички модели Geotrac  Lindner придава голямо значение за оптималната ефективност на тракторите. Четирите скоростни диапазона позволяват икономична работа при оптимална скорост на двигателя, а четирите режима на силоотводния вал 430, 540, 750 и 1000 оборота в минута значително намаляват разхода на гориво.  Двигателите се управляват от електронната система за впръскване на гориво под високо налягане Common-Rail, независимо от оборотите.  

Фирма „Универсал-НВГ“ ООД  е официален вносител за България на австрийският производител  LINDNER.  Вече са налични и първите няколко модела с мощност 113 и 133 к.с. от серията Geotrac. Повече информация за цялостното портфолио от продукти на фирма „Универсал-НВГ“ може да получите на тел. 0889 231012