Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. LINDNER серия UNITRAC Интелигентни машини с многофункционален обхват на приложение

LINDNER серия UNITRAC Интелигентни машини с многофункционален обхват на приложение

Повече от 20 години фирма Lindner произвежда, в Kundl, Австрия, серията Unitrac -  универсални транспортни машини, използвани в комуналния сектор, за поддържане на ски лифтове и в помощ на селското стопанство. В момента има над 3000 броя произведени Unitrac машини  с  над 10,000 приспособления към тях, които работят в цяла Европа.

Независимо от вида дейност: за снегопочистване, за опясъчаване и почистване на пътища,  за събиране на сено, за косене, за изхвърляне на отпадъци, за горски стопанства или за транспорт, моделите Unitrac са универсални машини за работа с различен тип инвентар и приспособления. Характерни са с лесната си адаптация към различен тип работа, маневрени, с нисък разход на гориво и изключително стабилни при работа в пресечени местности.

В момента серията се представя от 4 основни модела в мощностен диапазон от 76 к.с. до 109 к.с.  Компания Lindner от години налага нови технологични стандарти в производството на този тип машини и всеки нов модел от серията е с подобрени технически характеристики, отговарящи на предизвикателствата в съвременното селско стопанство. Серията Unitrac e проектирана и произведена с уникален дизайн на шасито: независимо окачване, хидравлично окачване с настройка на нивото, 4х4, power-shift скоростна кутия с блокаж на диференциала, и други.

Всички модели от серията могат да бъдат поръчани с различен тип конфигурации в зависимост от спецификата на работа, която ще изпълнява.

Скоростна кутия
Безстепенната CVT варио кутия, използвана в Unitrac 112 LDrive е разработена съвместно с ZF и произведена от Lindner. Механичната мощна кутия в работен и транспортен режим е с ниска хидростатична пропорция, което гарантира изключителна ефективност на скоростната кутия. Транспортерът се задвижва от 4-цилиндров турбодизелов двигател.

Комфортна кабина - oптимален поглед във всички посоки
Широк изглед във всички посоки, отопляемо панорамно предно стъкло и удобни големи врати с широко отваряеми прозорци. Това са едни от малкото предимства на транспортните машини. Към тях може да се добави: огледала за задно виждане, с вградени допълнителни индикатори, с подгряване и електронна настройка и други.

Наклон на кабината
За да се осигури удобство при обслужването, кабината може да се наклони до 50 градуса странично. Благодарение на хидравличния повдигащ механизъм,  всичко около двигателя и скоростната кутия е леснодостъпно. Обезопасяващият хидравличен цилиндър предпазва от неволно затваряне на накланящия механизъм.

LDrive подлакътник – ефективност и комфорт по време на работа    
Всички нобходими функции на шасито и режимите на управление са разпределени около подлакътника с  бърз бутон за избор.

Уникален дизайн с най-високо качество на изработката
Интериорът на машината е проектиран много  внимателно, за да гарантира оптимална функционалност, удобство и лесно управлението. Всички необходими компоненти за управление са логически позиционирани около волана. Удобните седалки и широкото пространство осигуряват на шофьора и пасажера комфорт по време на работа дори при по-продължително време.

Благодарение ниският център на тежестта модела Unitrac се представя отлично при работа в големи склонове или в пресечени местности, а компактните размери на машината и малкият диаметър на завиване гарантират несравнима маневреност. Радиусът на завиване на моделите е 6 м, а при при поръчка с управление на четирите колела е само 3.5 м.

Работна хидравлика с управляема LS помпа
Unitrac 112 LDrive работи с аксиално бутална помпа, която стъпково настройва хидравличния дебит  88 л/мин. Настройка на хидравликата се извършва чрез I.B.C. монитора. Модела Unitrac има отделно захранване за работната хидравлика(управлението) и  за скоростната кутия. Хидравличният дебит от 50 л/мин е напълно достатъчен, дори при 1300 оборота на двигателя.

Спирачки
Машините са оборудвани с 2 предни и 2 задни дискови спирачки. По желание модела Unitrac може да бъде оборудван с магнитни или въздушни спирачки. С патентованата опция “SAFETY LOCK”  върху паркинг спирачката се осигурява стабилен престой в наклонен терен.

Комфортна седалка LDrive
Въздушното окачването на седалка в Unitrac 112 LDrive с различни настройки предлага максимална сигурност и комфорт. Високата облегалка за главата и интегрираният 3-точков предпазен колан облекчават гърба при продължителна работа, а отоплението на седалките осигурява комфорт през зимата.

IBC монитор
Водачът в Unitrac има  бърз достъп до най- важната информация за машината на монитора I.B.C.: инструкции, настройки на работните функции или хидравликата, визуализация на камерите за заден  и страничен изглед и други

Интегриране на системата TracLink в Unitrac
Внедряването на системата TracLink, прави модела най-интелигентното превозно средство в своя клас. Системата TracLink открива всяко свързано устройство и помага на водача да намери правилната настройка. Има възможност за проверка на натоварването на осите. Електронният дневник гарантира икономически анализ по време на работа. Системата следи всяка обработена площ с GPS сигнал и дава подробен преглед на данните за извършените разходи. Всички операционни данни на системата TracLink могат да се показват и управляват директно в монитора IBC. Системата си взаимодейства с всички операционни терминали от производителите на оборудване, независимо от марката. По този начин в TracLink могат да бъдат интегрирани дори и сложните сензори в оборудването, например за проверка на количеството на разхвърляната тор и други.

Портал на TracLink за оптимално планиране
С всяка  Unitrac машина се предоставя достъп до интернет порталът TracLink, който представя и обобщава цялата необходима  информация, предадена безжично в реално време от UNITRAC. Така цялата важна за вас информация е в ръцете ви, независимо дали сте в офиса или работите с мобилно устройство. Проследяването на всички машини са ясно визуализирани на карта, и по всяка време може да проверите данните от текущо важните дейности: разход на гориво, натоварване на машината или данни за оставащото количество материал. Планирането и синхронизирането на всички машини в работният процес е лесно и дава несравнима икономическа ефективност!

Фирма „Универсал-НВГ“ ООД  е официален вносител за България на австрийският производител  LINDNER.  Повече информация за цялостното портфолио от продукти на фирма „Универсал-НВГ“ може да получите на тел. 0889 231012