Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. ЕNOROSSI - Италиански лидер в производството на машини за зелена линия

ЕNOROSSI - Италиански лидер в производството на машини за зелена линия

           

Фирма “Унивесал-НВГ“ ООД вече 25 години работи в подкрепа на българския земеделски производител към достигане на високотехнологичното ниво на европейските пазари. За тази цел е необходимо организиране на модерно и рентабилно, адаптирано към конкретните ни условия и ориентирано към бъдещето, конкурентноспособно българско производство. До този момент фирмата е работила за успеха на българския агроземеделец, а от 2016 година започна и едно ново търговско направление – високоефективни машини и модерни технологии за животновъдните ферми в България.

                Универсал НВГ могат да бъдат полезни на ферми от различните животновъдни сектори – говедовъдство, овцевъдство, птици и др. По отношение на оборудването, свързано с процесите на хранене на животните, фирмата може да предложи решения, подходящи както за оборно, така и пасищно отглеждане.

                Технологичните решения и новости, които фирмата вече представи на българския пазар, се открояват с много функционалност и възможност за комбиниране на няколко технологични дейности в една машина. С внедряването на подобен тип мултифункционална техника във фермите се уплътнява работния процес, намаляват се производственните разходи и се повишава рентабилността на производството.

                Иновативните машини са от решаващо значение за модернизиране на сектора и улесняват труда на служителите във фермите.

                Развитието и внедряването на нови технологии е символ на прогрес във всяка една област. В сферата на животновъдството това е от особено голямо значение, поради често непривлекателните и физически трудните за изпълнение от човека работни дейности. Преди всичко обаче новите технологии трябва да водят до оптимизация на работните процеси и висока рентабилност на производството.

                В помощ за българските фермери фирмата ще акцентира върху косачки,  машините за събиране и обръщане на сено, балопреси и машини за фолиране на бали, тороразхвърлящи ремаркета и цистерни за течен тор.

     

                Барабанните косачки се предлагат с работни ширини 165 см или 185 см. Подходящи са за използване при всякакви условия и отлично копират земната повърхност,  дори в хълмисти терени.  Характеризират се със здрава конструкция и усилена рама на триточковото окачване, изработена от стомана FE510. Косачката е с два барабана с широк диметър и с по 6 броя режещи ножчета на всеки  барабан. Модела е снабден с автоматична система за изключване при претоварване и с механично или опционално хидравлично повдигане.

                За фермерите, които препочитат косачка за предна навесна система, се предлага модела ENOSTORM 300. Характеризира се с компактен дизайн, позволяващ на косачката лесно и бързо адаптиране към всички видове терени.  Двата режещи диска с висока скорост на отреза са снабдени с по 7 броя ножчета.  Системата за компенсиране на наклона при работа в неравни терени дава възможност за лесно коригиране на натиска върху земната повърхност.

          

                 Италианската компания ENOROSSI предлага и дискови косачки с работни ширини от 160 см до 320 см, с изключително висока производителност до 30 дка/ч, благодарение на високата работна скорост до 15 км/ч. Косачките се характеризират с отлично копиране на терена, дори и при работа в хълмисти терени.  Дисковете са усилени, с два или три ножа, а системата ShareHUB предпазва гредата от препятствия, благодарение на самостоятелното си окачване.  За да намали значително времето за прибиране на сеното и да улесни фермерите в производството на силаж, италианският производител предлага дискови косачки с палцов или с гумен ролков кондиционер. Ролята му е да притиска стеблата, като нарушава восъчната им покривка, без да нарушава цялостта им, за да се постигне  максимално бързо и равномерно изсушаване на масата от стебла и листа.

    

                Основната цел на италианския производител при разработването на сенообръщачи и сеносъбирачи е  свеждане до минимум времето за съхнене на растителната маса, бързо и ефективно събиране и обръщане на окосеното сено, запазвайки ценните хранителни вещества на фуража. 

    

                Моделите от серията роторни сенообръщачи VORTEX, са с изключително широк диапазон на работa от 310 см до 745 см и с възможност за избор между навесен и прикачен вариант. Характерното за тази серия е оборудването на колелата с амортисьори, които отлично копират наклона при работа в неравни терени, а U -образната рама позволява хидравлично сгъване на страничните секции над 90 градуса, което  гарантира лесно, сигурно и безопасно движение  по пътищата.

   

                Машините за събиране на сено на италианския производител ENOROSSI са проектирани и разработени в различни по размери модели, като по този начин могат да отговорят на  всяко изискване на фермерите. Предлагат се в навесни и прикачни варианти,  модели с един или с два ротора; модели с централно, странично или комбинирано събиране, като покриват  изключително широк диапазон на работния захват от  130 см 1150 см.

                Комбинираните модели за събиране и обръщане на сено са изключително интересни за българския пазар, давайки възможност за комбиниране на няколко функции в една машина. По този начин фермерите спестяват от допълнителни инвестиции в машини. Един от моделите, към който българските фермери проявиха голям интерес е DR 420 – 4R, с работна ширина до 4.20 м. Двуроторната комбинирана машина само с няколко лесни механични настройки дава възможност за извършване на шест различни функции: обръщане и разхвърляне на окосената маса, преместване и странично обръщане, събиране в единичен и двоен откос, странично събиране, преместване на сеното от гранична линия или сенчести места.

                Другият модел комбинирана роторна машина е модела HAY TOP 300, който от тази година се предлага на пазара. Универсалното използване на машината гарантира гъвкави и навременни решения при прибиране на сеното. Регулирането на пружините позволява задържане в хоризонтална позиция с центробежна сила. HAY TOP 300 позволява отлично копиране на терена, благодарение на близкото разположение на роторите до гумите. Работната ширина за събиране и обръщане е 300 см, а височината може да се регулира в две позиции.

   

                В желанието си да бъдат максимално полезни на фемерите, италианската компания ENOROSSI проектира и произвежда висококачествени балопреси за  ролонни и правоъгълни бали на изключително достъпни цени.

                Балопресите за кръгли бали модел RB120, с диаметър на балата 120 см  са с фиксирана камера и 16 стоманени валяка, като дава възможност за балиране, както на мокър силаж, така и на суха люцерна. Роторната модификация на балопресата има странични шнекове, които спомагат за избутването на сламата към камерата. Системата за нарязване ROTOCUT е снабдена с ротор от 13 ножчета, които допълнително наситняват масата.  За по-голямо удобство на клиента и с оглед на индивидуалните изисквания, модела може да бъде поръчан с възможност за балиране със сезал, с мрежа или  комбиниран  вариант. От тази година на пазара е и новият модел сламопреса RB150, с пресоваща камера с високо налягане 33 бара. Камерата е оборудвана с вериги, автоматичен двоен връзвателен апарат и брояч на балите,а ширината на подбирача е 180 и 220 см, в зависимост от модела.

                При сламопресата за правоъгълни бали ENOPACK, балирането е с тел, като размера на балата е 360х460мм, а с лесна настройка може да се променени плътността и.  Ширината на подбирача може да бъде 1700 или 1800 мм, а височината му да се регулира хидравлично от кабината на трактора.

                Фолиращите машини за ролонни бали ENOROSSI, се предлагат в навесен и прикачен вариант. Предимствата, които предоставят машините са самостоятелното зареждане, като едновременно премества и опакова балата. Това намалява времето за фолиране на балите до средно 1.3 бали за две минути. Фолиото за опаковане може да е с широчина 500 мм или 750 мм. Машините са снабдени с две ролки за лесно повдигане и въртене на балата, както и вертикална система за обръщане на балите за по-бързо разтоварване. Всички фолиращи машини се задвижват с кардан, като изискването за минимална мощност на трактора е 30 к.с. Прикачните модели са оборудвани с рампа за предно товарене и странично разтоварващо рамо, с 4 метални вала на фолиращата маса.

              

                ENOROSSI представи на пазара серия тороразхвърлящи ремаркета ENOMAN, с изключително голямо разнообразие на вместимост от 3.5 т до 14 т. Всички модели с изключение на 3.5 т, са двуосни с четири вертикално разхвърлящи валове, с хидропневматични спирачки и ножове, изработени от висококачествена стомана. Всеки разхвърлящ вал е внимателно балансиран, за да сведе до минимум вибрациите при разхвърляне на оборския тор по време на работа, а хидравличната задна врата се затваря херметически, като предотвратява разсипването на материала по време на работа.

                

                Комбинираните фуражни миксери със своите транспортиращи, смесващи и раздаващи функции са предназначени за малки и големи животновъдни стопанства. Те гарантират надеждност, издръжливост и способност да се справят с всички видове бали и фураж.

                В зависимост от нуждите на всяко стопанство, клиентът има възможност да избере между прикачен или навесен вариант; с един или два  шнека; и с най-подходящият за него обем на вместимост на миксера.

                Цистерните на италианската производител са подходящи за течна оборска тор, използват се при напояване и торене, при защита от пожар, при воден транспорт за строителни обекти, пътища и др. По желание могат да бъдат оборудвани с въртящи се разпределителни пръскачки с центробежна помпа. Цистерните са с едноосово шаси, стандартно оборудвани с маркуч 6 м, резервоар изработен от горещо поцинкована стомана и с допълнително вътрешно укрепване. Задната врата за достъп е с  хидравлично отваряне и диаметър 60 см, а вградената помпа, монтирана на теглича, е защитена с предпазен клапан. Контролирането на налягането е посредством манометър. Цистерните дават възможност  за задно вентилаторно разпръскване. Предлагат се с вместимост от 2300 л до 7000 л

                Повече за продуктовата гама на компанията може да получите от търговския отдел на фирмата на телефон 0885 331355.

                Търговските специалисти на фирма „Универсал-НВГ“ООД – гр. Долна Оряховица са готови да консултират професионално всеки фермер, да намерят индивидуално решение за неговата ферма, за да се доближат максимално до нуждите му.